Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Korv med vita bönor i tomatsås och gremolata

Kombination korv, bönor, färdig pastasås och citron är helt enkelt bara strålande. En snabb och lättlagad rätt som gör vardagen till fest! Gremolatan är även användbar till väldigt mycket annat, t ex grillad fisk eller en fin bit kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla eller stek korvarna i oljan i en stekpanna.
  2. Värm pastasåsen i en kastrull. Tillsätt bönorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gremolata: Blanda citronskal, vitlök och persilja.
  4. Servera korven med tomatsåsen. Strö över gremolatan. En bit bröd eller rostad potatis är gott till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållsförteckningen på korv och pastasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 korvar (t ex chorizo eller salsiccia)
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk färdig pastasås (à ca 400 g)
  • 1 kokta stora vita bönor (à 400 g)
  • salt och svartpeppar
Gremolata
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2918 kJ / 697 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer