Bondsallad med ägg och bacon
Perfekt lunch en het sommardag – enkelt, rustikt och mättande. Också ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd. Knaperstekt bacon, ägg, haricots verts och körsbärstomater ingår.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 ciabattabröd (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1 kruksallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl kalamataoliver
salt
nymalen vitpeppar
ev krasseblommor
Vinägrett
1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En detalj bara: Ni glömde skriva när man ska ha brödet och oliverna. 😊
Åsa
2020-05-23Tack Åsa! Nu finns det med :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-25