Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bondsallad med ägg och bacon

Perfekt lunch en het sommardag – enkelt, rustikt och mättande. Också ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd. Knaperstekt bacon, ägg, haricots verts och körsbärstomater ingår.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre delar.
  2. Bryt brödet i bitar. Torka ur stekpannan. Bryn brödet i olja. Krydda med flingsalt.
  3. Mjukkoka äggen i en kastrull ca 5 minuter. Skala och klyfta äggen.
  4. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 minuter i en kastrull. Häll av och låt rinna av.
  5. Riv eller skär salladen i bitar. Dela tomaterna.
  6. Vinägrett: Vispa ihop senap, vitlök och vinäger. Knäck i ägget och blanda väl. Vispa i oljan. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda vinägretten med bacon, haricots verts, sallad och tomater i en skål. Lägg upp på fat. Garnera med äggklyftor och ev krasseblommor. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen samt ägget i dressingen. Kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 ciabattabröd (à ca 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 1 kruksallad
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl kalamataoliver
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • ev krasseblommor
Vinägrett
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 ägg
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?