Bondsallad med ägg och bacon

15
1
Bondsallad med ägg och bacon

Perfekt lunch en het sommardag – enkelt, rustikt och mättande. Också ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd. Knaperstekt bacon, ägg, haricots verts och körsbärstomater ingår.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Bondsallad med ägg och bacon

Ingredienser

4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 ciabattabröd (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1 kruksallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl kalamataoliver
salt
nymalen vitpeppar
ev krasseblommor

Vinägrett

1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör laktosfri: kontrollera brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen samt ägget i dressingen. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Åsa

2020-05-23

En detalj bara: Ni glömde skriva när man ska ha brödet och oliverna. 😊

Redaktionen ICAse

2020-05-25

Tack Åsa! Nu finns det med :) Hälsningar Ulrika