Bondsallad med ägg och bacon

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
1
Bondsallad med ägg och bacon

Perfekt lunch en het sommardag – enkelt, rustikt och mättande. Också ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd. Knaperstekt bacon, ägg, haricots verts och körsbärstomater ingår.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Bondsallad med ägg och bacon

Ingredienser

4 portioner
1 paket bacon (à 140 g)
1 ciabattabröd (à ca 125 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 ägg
150 g haricots verts (bönor)
1 kruksallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl kalamataoliver
salt
nymalen vitpeppar
ev krasseblommor

Vinägrett

1 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk vit balsamvinäger
1 ägg
1/2 dl olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

En detalj bara: Ni glömde skriva när man ska ha brödet och oliverna. 😊

Åsa

2020-05-23

Tack Åsa! Nu finns det med :) Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-05-25

Testa liknande recept

Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta arrabbiata med borlottibönor och tomat
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Maxad bönsallad
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salamimacka med oliv- och paprikamix
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med grekiska biffar
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Haricots verts och bearnaisessås på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga