Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Färskpotatissallad med ägg och bacon samt senap

(5)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Recept på en otroligt smakrik och nyttig färskpotatissallad med ägg och bacon samt senap. Du gör salladen av bland annat potatis, bönor eller ärtor och ägg. Rör till salladen ihop en god dressing av bland annat olja, senap och vinäger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färskpotatisar
  • 140 g bacon
  • 200 g färska bönor eller ärtor, t ex skärbönor, sockerärter och haricot verts
  • 1 tetra kidneybönor (à 380 g)
  • 2 knipplökar
  • 4 ägg
  • 1/2 frisésallad
Dressing
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten och skär den i bitar.
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen för att torka dem, ca 20 minuter. Lägg baconet på hushållspapper så att det smälta fettet sugs upp.
  4. Ansa och koka bönorna i rikligt med saltat vatten till lagom tuggmotstånd, ca 5 minuter. Låt bönorna rinna av. Skölj kidneybönorna och låt dem rinna av.
  5. Ansa och skiva löken tunt.
  6. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen. Koka dem i 4 1/2 minut. Kyl av i kallt vatten.
  7. Dressing: Blanda olja, senap, vinäger och vatten till en dressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Plocka och skölj salladen. Blanda den med potatis, bönor och lök. Lägg upp och ringla över dressingen. Skala och dela äggen försiktigt, lägg på dem på salladen (äggulan ska vara lös och rinnig). Lägg på baconskivorna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen. Ersätt ev med brödkrutonger.

Näringsvärde
Per portion

Energi
1968 kJ / 470 kCal
Läs mer om näringsvärden