Böngryta (Feijoada)

10
0
Böngryta (Feijoada)

Är du sugen på något matigt? Testa att laga till feijoada - en supergod portugisisk böngryta! Blanda svarta bönor med vitlök, lagerblad, apelsiner och bladspenat och sedan är grytan redo att serveras. Ät den gärna tillsammans med kött och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Böngryta (Feijoada)

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
3 stora vitlöksklyftor
1 msk olja
4 lagerblad
3 burkar svarta bönor (à 410 g)
salt och peppar
3 - 4 apelsiner
2 påsar bladspenat (à 150 g) eller strimlad mangold (2 påsar bladspenat motsvarar ca 300 g mangold)

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Läs mer om näringsvärden