Böngryta (Feijoada)

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
0
Böngryta (Feijoada)

Är du sugen på något matigt? Testa att laga till feijoada - en supergod portugisisk böngryta! Blanda svarta bönor med vitlök, lagerblad, apelsiner och bladspenat och sedan är grytan redo att serveras. Ät den gärna tillsammans med kött och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Böngryta (Feijoada)

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
3 stora vitlöksklyftor
1 msk olja
4 lagerblad
3 burkar svarta bönor (à 410 g)
salt
peppar
3 - 4 apelsiner
2 påsar bladspenat (à 150 g) eller strimlad mangold (2 påsar bladspenat motsvarar ca 300 g mangold)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal

Testa liknande recept

Pasta och tomatsås med chorizo
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med mangosalsa
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönlasagne med spenat och zucchini
Betyg 4.5 av 5.
286 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronmarinerade svarta bönor
Betyg 4.6 av 5.
98 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Refried beans – Svart bönröra
Betyg 4.6 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svarta bönor
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga