Bondomelett med tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bondomelett med tomatsallad

En matig omelett med potatis, purjolök och knaperstekt bacon i. Denna bondomelett lagas i ugn, antingen i en ungsäker stekpanna eller form. Till det, en fräsch sallad av tomat och persilja. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Häll av och skölj potatisen, låt den rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Stek baconet tills det får fin färg i en stekpanna. Vänd ner purjolöken och låt den bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek några minuter tills den blir varm.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll äggsmeten över potatis, bacon och lök (om du har en stekpanna som klarar ugnsvärmen, välj annars en smord ugnssäker form).
  6. Sätt in pannan mitt i ugnen och stek ca 15 minuter eller tills smeten stelnat.
  7. Klyfta tomaterna och hacka persiljan. Vänd ihop tomater och persilja med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera omeletten tillsammans med tomatsalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g tärnad potatis
  • 1/2 purjolök
  • 150 g tärnat bacon
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1854 kJ / 444 kCal