Bondomelett med tomatsallad
En matig omelett med potatis, purjolök och knaperstekt bacon i. Denna bondomelett lagas i ugn, antingen i en ungsäker stekpanna eller form. Till det, en fräsch sallad av tomat och persilja. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2013
Ingredienser
4 portioner
700 g tärnad potatis
1/2 purjolök
150 g tärnat bacon
6 ägg
1 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 tomater
1/2 kruka persilja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1854 KJ / 444 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater34.1 g
Protein20 g
Kommentarer
Jag kan rekommendera att ta ca 1 dl rapsolja och en teflonkastrull för att istället tärna och steka/fritera potatisen så. Kasta i baconet och purjolöken när potatisen fått färg och låt sen allt rinna av i ett durkslag. Resultatet blir mycket bättre.
David
2021-01-17Gott, snabb olätt att göra. Råa tärningsstora potatisbitar som vi hettade upp ordentligt med lock på stekpannan innan ugnen. Tiden funkade perfekt. Tomatsalladen gillade alla i familjen.
Andreas
2013-09-18mycket god men tiden i ugnen var alldeles för kort. Jag gjorde på kokta potatis med skal och skalade bort skalet och sedan tärnad jag kall potatis och det lika bra.men ltå den stå längre i ugnen när det är så låg värme-
Marie-louise
2013-09-18