Frittata med bacon och purjo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Frittata med bacon och purjo

En idealisk och snabblagad rätt gjord på ingredienser som du säkert har hemma. Ägg, bacon, purjolök och riven ost. Servera frittatan med en sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta purjolöken på längden, skölj ordentligt och strimla den. Skala och hacka löken. Fräs löken och purjon tillsammans med tärnat bacon i en stor stekpanna utan att purjon tar färg. Tillsätt ev olja.
  2. Tärna potatisen och rör ner den i lökfräset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa ihop hälften av äggen med crème fraichen. Rör ner resten av äggen. Häll äggsmeten i stekpannan, sänk värmen, lägg på ett lock och låt det hela stelna i ca 7 minuter.
  4. Fördela osten över frittatan och låt den smälta, ca 5 minuter.
  5. Avsluta gärna med ett extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt tillsammans med grovhackad persilja över frittatan.
  6. Till servering: Servera med en stor matig sallad och bröd.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor purjolök
  • 1 lök
  • 1 paket bacon (à 140 g) eller tärnat sidfläsk
  • 5 kokta kalla potatisar
  • salt och svartpeppar
  • ca 8 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost gärna västerbotten eller parmesan
  • grovhackad persilja
Till servering
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Fett: 34 g
Läs mer om näringsvärden