Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi128 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater3.5 g
Protein0.3 g
Kommentarer
27 stTips en tesked vaniljsocker " DR. Oetker " så blir kakorna goda .
Gunnar
Ersätt mandeln med solrosfrön för bättre miljö. Mandel bör undvikas då det krävs mycket vatten i länder där vatten är en bristvara. Det smakar inte mandel om bondkakor ändå.
Helena
Suoergott
Sonja
Snåla lite med mjölet så är de lättare att rulla. Tips är att baka med saltat smör, då blir de extra goda.
Elsa
Med lite mindre mjöl så blev de otroligt spröda och goda
Frank
De är exakt som mammas :) Bättre betyg går nog att ge! ❤️
Tomas
Jättebra recept, så goda kakor😊
Leni
Smaken är kanon! Men va´17 gör jag gör fel - kakorna blir halvmjuka...?
Anders
Men WOW vilka kakor! Supergoda! Definitivt min nya favoritkaka😄 Jag ändrade till 1 dl mandel och använde en del till att rulla degrullarna i. Och så körde jag på 1 msk ljus sirap. Avslutade med lite flingsalt. Annars precis som receptet. Fick ihop 35 söta kakor.
Maria
Kakorna blev både bra o goda. Det är två uppgivna antal kakor. Överst i högra hörnet står att det blir 25-30 kakor och längre ner i texten 60 kakor. Det blir 20-25 kakor.
Eva