Bondkakor

Bondkakan är en god kaka med tradition, mandel och sirap. Smakrika och knapriga småkakor som går lätt att baka. Degen går bra att frysa in i rullar om du snabbt vill ha nygräddade kakor utan att behöva blanda och knåda. Bara ta fram, skära upp och grädda!

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi128 KJ / 31 kCal
Fett2 g
Salt0.03 g
Kolhydrater3.5 g
Protein0.3 g
Kommentarer
26 stErsätt mandeln med solrosfrön för bättre miljö. Mandel bör undvikas då det krävs mycket vatten i länder där vatten är en bristvara. Det smakar inte mandel om bondkakor ändå.
Helena
Suoergott
Sonja
Snåla lite med mjölet så är de lättare att rulla. Tips är att baka med saltat smör, då blir de extra goda.
Elsa