Bönburritos med avokadokräm

Låt Mexiko komma till dig! Du fyller själv dina tortillabröd med så mycket bönröra som du vill (men spara lite till de andra!) och till äter du en avokadokräm smaksatt med lite majonnäs och vitlök. Enkelt och gott – hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Ingredienser
4 portioner
Bönröra
150 g majskorn
1 rödlök
1/2 msk rapsolja
2 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
390 g pastasås chili
2 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
salt
Avokadokräm
1/2 förp tomater (à 500 g)
250 g fryst avokado
1/2 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
peppar
1 gurka
1 förp cosmopolitansallad
12 tortillabröd (medium)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3621 KJ / 861 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater107 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sååå gott! Och guacamolen var ju gudomlig
Caroline
2021-05-07Vår nya tacofavorit! Roligt och superlätt att göra "egen" guacamole också, framöver kommer vi skippa att köpa guacamolemixpåsen och istället göra denna, mums!
Lisa
2021-05-04Grymt recept! Vill man ”veganisera” maträtten finns Hellmans vegan majo! Slängde även ner champinjoner och stekte ihop det med löken och majsen. Inte bara för att jag de behövde användas men det gav lite mer tuggmotstånd. Menar inte att göra om receptet men delade bara med mig av min erfarenhet. Avslutningsvis, grymt recept kommer göras om fler gånger!
Robin
2020-05-06Tack Robin för dina tips! Det är alltid roligt att få förslag på varianter av recept. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-07