Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bönburgare med cole slaw

Smakfulla bönburgare som du enkelt tillagar själv. Dessa goda burgare av vita bönor är smaksatta med salt och peppar och serveras med en underbar hemmagjord cole slaw av yoghurt och vitkål. Servera bönburgarna och cole slaw i bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Cole slaw: Strimla kålen fint med osthyvel eller på matberedarens skärskiva. Doppa kålen hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Blanda kålen med matyoghurt och smaksätt med salt, socker, peppar och gärna senap.
  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten. Mixa bönorna i matberedare. Tillsätt ägget och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma smeten till 4 burgare (för 4 port) som steks i olja ca 4 minuter per sida.
  4. Värm hamburgerbröden enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera bönburgarna i bröden med cole slaw och tomatklyftor till.

För alla

Bönburgare med cole slaw innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt hamburgerbröd
Gör äggfri: ersätt ägget med 1-2 msk extra potatismjöl.
Gör mjölkfri: Matyoghurten kan ersättas med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Strimla gärna i lite andra grönsaker eller örter i cole slawen tex paprika i olika färger, morötter, majs, persilja osv.

Frukt är gott som dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar vita bönor (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
Cole slaw
  • 400 g vitkål
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 1 1/2 msk senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2142 kJ / 513 kCal
Fett: 14,6 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer