Bönburgare med cole slaw

Smakfulla bönburgare som du enkelt tillagar själv. Dessa goda burgare av vita bönor är smaksatta med salt och peppar och serveras med en underbar hemmagjord cole slaw av yoghurt och vitkål. Servera bönburgarna och cole slaw i bröd.

Ingredienser
4 portioner
2 burkar vita bönor (à 400 g)
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Cole slaw
400 g vitkål
2 dl matyoghurt
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm peppar
1 - 1 1/2 msk senap
För alla
Bönburgare med cole slaw innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt hamburgerbröd
Gör äggfri: ersätt ägget med 1-2 msk extra potatismjöl.
Gör mjölkfri: Matyoghurten kan ersättas med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.
Gör så här
Tips
Strimla gärna i lite andra grönsaker eller örter i cole slawen tex paprika i olika färger, morötter, majs, persilja osv.
Frukt är gott som dessert.
Frukt är gott som dessert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 513 kCal
Fett14.6 g
Kommentarer
Jättegott! Jag justerade kryddorna i biffarna då de ansågs smaklösa och tillsatte Sambal Oelek och vitlök. Köpte inte hamburgare - bröd utan runda bröd med mer fibrer.
Lisa
2009-03-17Nä usch, detta var verkligen inte gott. Snudd på äckligt till och med. Biffarna var smaklösa och alldeles för salta. Själlös mat, vår middag blev en riktigt eländig upplevelse. Men det gick ju ganska snabbt att laga åtminstone... :(
Anna
2009-01-08jättegott! passar även bra till pitabröd.
Kajsa
2005-09-14