Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Klassiska bruna bönor med stekt fläsk

(20)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Härligt recept på husmanskost! Klassiska bruna bönor med stekt fläsk gör du av bland annat bönor, sirap, ättiksprit, potatismjöl och fläsk. Mättande och aptitligt!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 paket torkade bruna bönor (à 500 g)
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 1/2 msk ljus sirap
  • 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • ev 1 1/2 msk potatismjöl
  • ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna väl under rinnande vatten. Lägg dem i rikligt med kallt vatten över natten eller ca 10 timmar.
  2. Häll bort blötläggningsvattnet. Lägg bönorna i en kastrull. Häll på vattnet. Låt koka upp. Tillsätt salt. Låt bönorna koka under lock ca 1 1/2 timme tills de är mjuka.
  3. Smaka av bönorna med sirap och ättiksprit. Red ev av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten.
  4. Stek fläsket och servera med bönorna.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.