Libarulle med potatishummus, rostad spetspaprika och fetaost
Äta ute? Då är en libarulle fylld med många goda ingredienser ett bra tips. Libabröden fylls med en krämig potatishummus, fetaost och fräscha grönsaker. Ät som den är eller lägg till det du gillar bäst t ex räkor, kyckling eller tofu.
Ingredienser
4 portioner
2 mjöliga potatisar (à ca 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk tahini
1/2 dl olivolja
1/2 citron
salt
peppar
2 röda spetspaprikor
1 msk olja
150 g fetaost
1 romansalladshuvud
4 libabröd
1/2 dl srirachamajonnäs
Toppingförslag
räkor
stekt eller rökt lax
marinerad tofu
grillad kyckling (i bitar)
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och smaksätt den med srirachasås.
Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3146 KJ / 751 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein23 g
Kommentarer