Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Bombaypizza

Den här Bombaypizzan är en festligt god pizza med indisk karaktär. Enkel att tillaga och med annorlunda och spännande smaker. Perfekt för dig som älskar pizza och vill testa något nytt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Pizzadeg: Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen. Dela degen i 12 bitar, ca 70 g per bit och rulla till bollar (för 4 port).
  3. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter. Lägg pizzabottnarna på två bakpappersklädda ugnsplåtar. Beräkna 2 -3 pizzor per person
  4. Topping: Bre 2 -3 msk indisk "korma cookingsauce" på varje botten.
  5. Strimla paprikorna. Skala och strimla löken. Dela körsbärstomaterna. Fördela grönsakerna över pizzabottnarna.  Bena ur kycklingen och grovtärna den, fördela på pizzorna.  Strö över riven ost.
  6. Baka i ugnen ca 10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 2 paket pizzadegmix
Topping
  • 3 1/2 - 4 1/2 dl indisk korma cookingsauce
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1/2 - 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 påse riven ost (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer