Libapizza med turkisk paprika
![Libapizza med turkisk paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251592/cf_259/libapizza_med_turkisk_paprika.jpg)
Lättlagad libapizza som du toppar med turkisk paprika, allra helst dolma, gul lök och vitlök. På libabrödet breds smetana blandad med tomatpesto innan resten av fyllningen läggs på. Libapizza är perfekt att skära i små munsbitar och bjud som lättare tilltugg.
![Libapizza med turkisk paprika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251592/cf_259/libapizza_med_turkisk_paprika.jpg)
Ingredienser
1 pizza
1 turkisk paprika (gärna dolma)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 dl smetana
1 msk tomatpesto
1 libabröd
1 dl vitost i tärningar
För alla:
Kontrollera noga innehållet i bröd och smetana.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vitost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smetana och vitost med mjölkproteinfria alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3507 KJ / 837 kCal
Fett58 g
Salt2.61 g
Kolhydrater58 g
Protein20 g
Kommentarer