Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Persika, getost och tomatpizza

Testa något nytt på din traditionella pizza! Saftig persika, kladdig getost, tomat och salt parmaskinka på en grund av fyllig pizzasås och frasig pizzadeg gör den här pizzan till en höjdare.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Pizzadeg: Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen.
  3. Dela degen i 12 bitar, ca 70 g per bit och rulla till bollar.
  4. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter.
  5. Lägg pizzabottnarna på två bakpappersklädda ugnsplåtar. Beräkna 2 -3 pizzor per person
  6. Pizzasås (ca 3 1/2 dl): Skala och grovhacka lök och vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och grovhacka paprika. Fräs lök, vitlök och paprika med olivolja på svag värme i ca 10 minuter.
  7. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en stund med grönsakerna. Tillsätt krossade tomater. Tillsätt salt, peppar och socker. Låt allt stå och sjuda på svag värme i 15 -20 minuter.
  8. Rör ner basilikabladen. Låt svalna något.
  9. Mixa allt hastigt till grov konsistens i matberedare eller med en stavmixer. Häll över i en skål, låt svalna och förvara sedan i kylen tills det är pizzadags!
  10. Topping: Skeda 2 -3 msk färdig pizzasås på varje botten. Skär tunna skivor av tomaterna. Skär persikorna i klyftor.
  11. Arrangera tomatskivor och persikor i en cirkel på pizzabottnarna. Skär getosten i tunna skivor och fördela ovanpå pizzan.
  12. Baka i ugnen ca 10 minuter.
  13. Ta ut pizzorna. Servera ev med tunna skivor parmaskinka och riven ruccolasallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 2 paket pizzadegmix
Pizzasås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (gärna kryddade)
  • 0,8 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 kruka basilika
Topping
  • 3 tomater
  • 1 burk persikor (à ca 400 g)
  • ca 250 g getost
  • tunna skivor parmaskinka
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB