Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Bolognese på linser med pasta, ugnsrostade morötter och parmesankräm

Vem gillar inte pasta bolognese? Här en lakto-ovo vegetarisk variant på bolognese, som serveras tillsammans med pasta, rostade morötter och en smakrik parmesankräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Servera pastan nykokt med Bolognese, Parmesankräm och Ugnsrostade morötter.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: gör en laktosfri parmsanostkräm.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker kan behöva utesluta parmesanostkrämen, då parmesanost innehåller konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 sats Bolognese med linser (se länk under steg 1)
  • 4 port kokt pasta
  • 1/2 sats Ugnsrostade morötter (se länk under steg 1)
  • 1/3 sats Kräm på parmesanost (se länk under steg 1)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer