Bolognese bianco med salvia och citron

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
2
Bolognese bianco med salvia och citron

Den här varianten på köttfärssås utan tomat har fått fin smak av morot, färsk salvia, vitt vin och citronskal. Ät den till pasta och smakrik ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Bolognese bianco med salvia och citron

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   morot
1   palsternacka
2 msk  olivolja
ca 500 g  fläskfärs
1/2   kruka salvia
salt och peppar
1 1/2 dl  matlagningsvin
280 g  pasta gärna gnocchi
rivet skal av 1/2   citron
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.     
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Har du över en kryddig korvsnutt hemma passar den utmärkt att skrapa ur skinnet och steka tillsammans med färsen.

Barnknepet: Denna rätt går enkelt att omvandla till en ”vanlig” köttfärsås. Det är bara att blanda i krossade tomater och hoppa över vinet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Smakade ingenting. Föredrar en vanlig bolognese!

Frida

2021-11-17

Godkänt av alla i familjen. 🙂

Elin

2021-10-14

Näringsvärde per portion

Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett27.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatis och salviabiffar
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa med fläskfärs
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med salvia och pancetta
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca på kyckling
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga