Bolognese bianco med salvia och citron
Den här varianten på köttfärssås utan tomat har fått fin smak av morot, färsk salvia, vitt vin och citronskal. Ät den till pasta och smakrik ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
2 msk olivolja
ca 500 g fläskfärs
1/2 kruka salvia
salt och peppar
1 1/2 dl matlagningsvin
280 g pasta gärna gnocchi
rivet skal av 1/2 citron
65 g rucola
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Har du över en kryddig korvsnutt hemma passar den utmärkt att skrapa ur skinnet och steka tillsammans med färsen.
Barnknepet: Denna rätt går enkelt att omvandla till en ”vanlig” köttfärsås. Det är bara att blanda i krossade tomater och hoppa över vinet.
Barnknepet: Denna rätt går enkelt att omvandla till en ”vanlig” köttfärsås. Det är bara att blanda i krossade tomater och hoppa över vinet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett27.9 g
Kolhydrater59.7 g
Protein25 g
Kommentarer
Smakade ingenting. Föredrar en vanlig bolognese!
Frida
2021-11-17Godkänt av alla i familjen. 🙂
Elin
2021-10-14