Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bolognese bianco med salvia och citron

Den här varianten på köttfärssås utan tomat har fått fin smak av morot, färsk salvia, vitt vin och citronskal. Ät den till pasta och smakrik ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv morot och palsternacka. Fräs i olivoljan i en stekpanna.
  2. Tillsätt fläskfärsen och stek ytterligare 5 minuter. Tillsätt finhackad salvia och krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt matlagningsvin och låt puttra ca 5 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan men spar en del av pastavattnet (1 dl per 4 port).
  5. Häll tillbaka pasta och vatten i kastrullen och blanda med köttfärssåsen och finrivet citronskal.
  6. Vänd i ruccolan i pastan vid servering.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.     
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Har du över en kryddig korvsnutt hemma passar den utmärkt att skrapa ur skinnet och steka tillsammans med färsen.

Barnknepet: Denna rätt går enkelt att omvandla till en ”vanlig” köttfärsås. Det är bara att blanda i krossade tomater och hoppa över vinet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 2 msk olivolja
  • ca 500 g fläskfärs
  • 1/2 kruka salvia
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl matlagningsvin
  • 280 g pasta gärna gnocchi
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2517 kJ / 602 kCal