Boeuf bourguignon med potatismos

Betyg 4.8 av 5.604 personer har röstat
Receptet har 102 kommentarer
Boeuf bourguignon med potatismos

Sugen på något värmande? Laga boeuf bourguignon, även kallad burgundisk köttgryta, som värmer både kropp och själ! Den mustiga grytan med högrev, rött vin, sidfläsk, lök, champinjon och morot serveras med krämigt potatismos med citron och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser

6 portioner
1 kg högrev i bit
200 g rökt sidfläsk
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
3 morötter (à ca 70 g)
1 1/2 msk tomatpuré
4 msk smör
1 1/2 dl vatten
2 msk vetemjöl
5 dl rödvin
2 msk konc kalvfond
1 msk soja
2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad)
3 lagerblad
salt
svartpeppar

Potatismos

1 kg potatis
1 riven vitlöksklyfta
25 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 tsk finrivet citronskal

Svampfräs

250 g steklökar (gärna röda)
400 g färska champinjoner
2 msk smör

Gör så här

02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

102 st
  • Brukar göra grytan 1-2dagar innan den ska serveras och koka upp den strax innan. Smakerna sätter sig mer då och den blir supergod. Blir också gott med endast pressad potatis till om man vill göra det lite nyttigare.

    Linnea

  • En favorit! Högrev kan vara olika så jag tar alltid en smakbit av köttet efter 2 timmar. Är den inte tillräckligt mört får grytan koka vidare. En timma till är mer regel än undantag. Tillsätter då en skvätt vatten om det behövs.

    Maria

  • Blev inte så mört som jag tänkt mig

    Yvonne

Näringsvärde per portion

Energi3438 KJ / 823 kCal
Fett43 g
Salt2.3 g
Kolhydrater42 g
Protein47 g

Testa liknande recept

Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Burgundisk köttgryta
Betyg 4.3 av 5.971 personer har röstat
Receptet har 147 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.133 personer har röstat
Receptet har 38 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Betyg 3.2 av 5.126 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kokt kalv i dill
Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Svampbourguignon med pappardelle och löksallad
Betyg 3.1 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad