Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Böckling med ägghack på färska rödbetsskivor

Rödbetor och den klassiska böcklingen med ägghack blir en snabblagad, gudomlig rätt. Ett charmant blickfång med skivade rödbetor, böcklingen, senapssås och en rejäl näve blandad lök över de hackade äggen. Utomordentligt ljuvligt till en kall öl.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och håll varmt.
  2. Koka äggen i ca 10 minuter.
  3. Snitta skinnet runt om böcklingarna och dra försiktigt av det så att du behåller stjärtfena och huvud.
  4. Skala och finhacka rödlöken. Skär gräslöken fint. Skala och grovhacka äggen. Skala och skär rödbetorna i ca 1/2 cm tjocka skivor.
  5. Lägg rödbetsskivorna så att de täcker bottnen på ett uppläggningsfat. Lägg upp böcklingarna.
  6. Vispa ihop senap, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över böckling och rödbetor. Strö över hackat ägg, rödlök, gräslök och kapris.
  7. Servera gärna med hårt tunnbröd, lagrad kryddost och en kall öl. Njut!

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt knäckebröd i stället för tunnbröd.
Gör mjölkfri: uteslut osten och använd tunnbröd utan mjölk.
Gör äggfri: uteslut de hackade äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 böcklingar
  • 8 färska rödbetor
  • 2 ägg
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl kapris
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1 knippa gräslök
Till servering
  • hårt tunnbröd
  • lagrad, kryddig ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2095 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept