Böckling med ägghack på färska rödbetsskivor
Rödbetor och den klassiska böcklingen med ägghack blir en snabblagad, gudomlig rätt. Ett charmant blickfång med skivade rödbetor, böcklingen, senapssås och en rejäl näve blandad lök över de hackade äggen. Utomordentligt ljuvligt till en kall öl.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001
Ingredienser
4 portioner
8 böcklingar
8 färska rödbetor
2 ägg
1 rödlök
1/2 dl kapris
1 tsk fransk senap
3 msk olivolja
1 1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
1 knippa gräslök
Till servering
hårt tunnbröd
lagrad, kryddig ost
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt knäckebröd i stället för tunnbröd.
Gör mjölkfri: uteslut osten och använd tunnbröd utan mjölk.
Gör äggfri: uteslut de hackade äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 501 kCal
Fett29 g
Salt4.4 g
Kolhydrater27 g
Protein31 g
Kommentarer