Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakade grönsaker med spenataioli

Rödbetor, morötter, rädisor och sockerärter bakas i ugnen och bli ljuvligt goda och aromatiska. Till grönsakerna serverar du en grann och tilltalande spenataioli. Ugnsbakade grönsaker med spenataioli kan serveras som en förrätt eller som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba rödbetor och morötter noga. Skär rödbetorna i tunna klyftor och morötterna i halvor på längden. Skölj och snoppa sockerärterna. Skölj och skär av blasten från rädisorna.
  2. Lägg rödbetor och morötter på ett ugnssäkert fat. Droppa över oljan och strö på salt och peppar. Stek i 225°C, ca 20 min.
  3. Blanda i sockerärter och rädisor och stek ytterligare ca 10 min.
  4. Mixa spenatblad, skalade vitlöksklyftor, äggula och senap i en matberedare. Tillsätt olja och kvarg. Smaka av med salt. Servera spenataiolin till de ugnsbakade grönsakerna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor (färska)
  • 250 g morötter (färska)
  • 250 g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 2 msk olja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1 krm peppar
Spenataioli
  • 100 g spenat (färsk)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk olja
  • 1 dl kvarg
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?