Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad böckling med senapsdressing

Denna böckling som du låter marinera tillsammans med päron, purjolök och dill får stora smaker som ändå känns fräscha. Senapsdressingen, som även är marinaden, får genom fransk senap sin karaktär och ger böcklingen ett extra sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett serveringsfat.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Hacka dillen. Strö päron, purjo och dill över böcklingen.
  3. Dressing: Blanda samman de båda senapssorterna, socker och salt. Vispa i oljan. Tillsätt vinäger och vatten.
  4. Häll senapsdressingen över böckling, frukt och grönt. Låt stå kallt att marinera ca 1 tim.
  5. Servera böcklingen med färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 böcklingar
  • 2 päron
  • 1 purjolök
  • 1 knippa dill
Dressing
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?