Blomkålstempura med korianderdipp

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Blomkålstempura med korianderdipp

Friterad blomkål på japanskt vis med tempurapanering är ett uppskattat tilltugg. Servera den nyfriterade blomkålen med en korianderdipp med asiatiska smaker. Den krispiga tempurapaneringen fungerar fint för fritering av fler sorters grönsaker som t ex broccoli och zucchini.

Blomkålstempura med korianderdipp

Ingredienser

4 portioner

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd peppar
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

ca 800 g blomkål
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl iskallt vatten
olja till fritering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett28.9 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47.9 g
Protein9.1 g

Testa liknande recept

Yakiniku
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tempurafriterad brysselkål
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Japansk fondue
Betyg 3.2 av 5.101 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gurk- och blomkålssallad
Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Okonomiyaki med bukettblomkål
Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad