Blomkålstempura med korianderdipp

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Blomkålstempura med korianderdipp

Friterad blomkål på japanskt vis med tempurapanering är ett uppskattat tilltugg. Servera den nyfriterade blomkålen med en korianderdipp med asiatiska smaker. Den krispiga tempurapaneringen fungerar fint för fritering av fler sorters grönsaker som t ex broccoli och zucchini.

Blomkålstempura med korianderdipp

Ingredienser

4 portioner

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd peppar
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

ca 800 g blomkål
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl iskallt vatten
olja till fritering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett28.9 g
Salt2.3 g
Kolhydrater47.9 g
Protein9.1 g

Testa liknande recept

  • Yakiniku
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tempurafriterad brysselkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Japansk fondue
    Betyg 3.2 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Okonomiyaki med bukettblomkål
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gurk- och blomkålssallad
    Betyg 4.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lax teriyaki
    Betyg 3.6 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad