Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.

Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g blomkål
1 l grönsaksbuljong
3 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
50 g smör
1 dl pinjenötter
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl flagad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Väldigt gott, åt de till torskrygg o krispiga grönsaker!!

    Monica

  • Vet inte än. Ska testa. Tror det smakar underbart. Återkommer!

    Ilse-marie

  • Riktigt god! Vi åt den med rostat bröd. Hela familjen gillade det. Nästa gång ska vi ha röran som tillbehör till krispig fisk eller grillad kyckling.

    Therése

  • Kanske en dum fråga men ska den serveras varm, ljummen eller rumstempererad?

    Erik

    Hej Erik! Det är ingen dum fråga alls. Purén är godast som varm. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1456 KJ / 348 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Blomkålspuré
    Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Källarrökt skinka med blomkålspuré
    Betyg 3.3 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad