Blomkålspuré med brynt basilikasmör och parmesan

En puré på blomkål kanske inte ser så mycket ut för världen men är en höjdare. Med brynt basilikasmör, pinjenötter och parmesan så blir det en smakbomb. Den här blomkålspurén kan man servera som den är med bröd som en förrätt, men den också suverän som tillbehör till grillat kött, fisk, fågel.

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g blomkål
1 l grönsaksbuljong
3 msk crème fraiche
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
50 g smör
1 dl pinjenötter
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl flagad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1456 KJ / 348 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein10 g
Kommentarer
Väldigt gott, åt de till torskrygg o krispiga grönsaker!!
Monica
2025-03-16Vet inte än. Ska testa. Tror det smakar underbart. Återkommer!
Ilse-marie
2024-11-13Riktigt god! Vi åt den med rostat bröd. Hela familjen gillade det. Nästa gång ska vi ha röran som tillbehör till krispig fisk eller grillad kyckling.
Therése
2024-03-15