Blomkålsköttbullar

Middagens glada överraskning är blomkålsris i köttfärssmeten. Det blir häpnadsväckande goda köttbullar som kommer gillas av både stora och små köttbulleälskare. Servera köttbullarna med det du brukar ha till; potatismos, makaroner, tomatsås...

Ingredienser
4 portioner
250 g blomkålsris
1 msk olja
1 msk smör
1/2 dl vatten
1 msk japansk soja
1 msk tomatpuré
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk dijonsenap
ca 500 g blandfärs
1 msk smör att steka i
Till servering
gärna potatismos
gräddsås
pressgurka
lingonsylt
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är endast beräknat på köttbullarna, exkl serveringsförslagen.
Energi1658 KJ / 396 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein29 g
Kommentarer
2 stDet här var verkligen ingen höjdare. Älskar både köttbullar och blomkål men det saknades något här. Lök? Rekommenderar också mer ägg än anvisat.
Filip
Hej Filip! Vad tråkigt att höra att du inte tyckte om det. Det saknas inget i receptet men vill du lägga till lök så går det ju alldeles utmärkt att ha i det! Hälsningar Elina
ICA-köket
Hur tänker ni med portionsstorleken när ni till ett, i princip, vanligt köttbullsrecept med 500g göra till 4 portioner - lägger till 250g blomkål i smeten? Det måste bli kolossalt stora portion? Eller, naturligtvis räcka till fler - med det blir liksom fel i tänket när det fortfarande är 500g göra till 4 portioner...
Lotta
Hej Lotta! Ja, det är mycket med både köttfärs och blomkålsris i köttbullarna. Dock är tanken att blomkålsriset i det här fallet ersätter sallad och andra grönsaker att servera till. Serveringsförslaget innehåller potatismos, lingonsylt och gurka och inga övriga grönsaker. Hälsningar Michelle
ICA-köket