Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon

Mättande blomkålsgratäng med knaperstekt bacon och en touch av rosmarin är ett recept som mättar alla magar mitt i veckan. Servera gärna med en grön sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 731 kCal
Fett60 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stVäldigt god! Jag klippte baconet i småbitar, knaperstekte det och blandade i ”smeten” innan det hälldes över blomkålen. Toppade också med panko för extra krisp vilket blev jättegott.
Josefin
Fantastiskt god och speciellt den knapriga ”toppingen” som blev riktig bra!
Stig
Den här blev direkt älskad av hela familjen! Vi bokar också först blomkålen i 10 min, tar mer vitlök och mjölk samt mindre rosmarin. Vi blandade också i lite Maizena förra gången. Har provat byta ut bacon mot fetaost, också gott. Vi längtar till blomkålssäsongen.
Ann-charlotte