Blomkålsbolognese med mandel

Varför inte testa att göra en bolognese på ett lite annat sätt? Här har du en med blomkålsris och mandelsplitter! Till denna krämiga bolognese äter du såklart pasta och toppar med lite färsk basilika och gurkbitar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp blomkålsris (à 250 g)
1 förp mandelspån (à 50 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk oregano
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 gurka
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 433 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stMina barn älskar den här recepten, de märker inte blomkål smak.
Faranak
Jättegott!
Julia
Mycket godare än jag vågat hoppas på! Det dög till och med åt dem i familjen som inte gillar blomkål :) Var försiktig med saltet när blomkålen fräses, det blir ju mycket salt från buljongtärningen och sojan. Jag hällde i en skvätt grädde också, blev ännu godare!
Anette
Mycket gott!
Magdalena
Jag var förvånad hur god den var! Vet att det är poppis med blomkålsris och mandel och var skeptiskt till att det skulle vara gott, men det blir smakrikt och mättande. Tror att sojasås gör mycket för smaken. Kommer spara denna att göra framöver!
Sarah
Bättre än förväntat! Lade till en gratinerad fetaost i ugn med tomater och basilika med ringlade olivolja över.
Evelina
Bara älskar denna rätt!
Samuel