Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blomkål- och mandelpotatissoppa med kräftor

Det här receptet på blomkål- och mandelpotatissoppa med kräftor är en ljuvlig soppa med allt man vill ha. Mättande med lyxiga, goda smaker och den perfekta krämigheten. Servera soppan med kräftstjärtar och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Skär blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs potatis, blomkål och lök i olivolja. Tillsätt buljongen och koka sakta ca 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare 5 minuter.
  3. Mixa soppan med en mixerstav, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt kräftstjärtarna rinna av. Plocka och skär dillen. Servera soppan med kräftstjärtar och strö på dill.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g mandelpotatis
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %
  • salt och peppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lake à 360 g
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1087 kJ / 260 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden