Blandad bönsoppa

11
1 Klimatsmart
Blandad bönsoppa

I denna matiga soppa hittar du bland annat bönor, linser, potatis och morötter, nyttiga baljväxter och rotfrukter i en fin kombination. Soppan kryddar du med timjan och persilja och kanske en gnutta lime för syrans skull.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997

Blandad bönsoppa

Ingredienser

6 portioner
2 dl
blandade, torkade bönor
1 dl
röda linser
2
vitlöksklyftor
4
råa potatisar
2
gula lökar
2
stora morötter
ca 100 g
kålrot
-
olivolja till stekning
1 1/2 l
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk
torkad timjan
1
knippe persilja
-
salt och svartpeppar
1
lime eller citron (1 lime motsvarar 1/2 citron)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Christina

2002-07-10

Torkade bönor kan ibland vara väldigt hårt torkade. Förkoka i så fall bonorna i ca30 min i nytt vatten innnan du börjar följa receptet, I det kokvattnet är det bra att ha med lite mejram, timjan eller koriander. De örterna minskar gasbildningen hos bönorna.

Näringsvärde per portion

Energi 1453 KJ / 343 kCal
Fett 2.5 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 54.8 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept