Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatisk dukkah

Sugen på något nytt till fredagsmyset? Prova då denna asiatiska dukkah bestående av rostad, mixad sötmandel, stjärnanis och frön som du doppar till exempel morot, ananas och äpple i.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smula noriark och blanda med sötmandel, sesamfrön, koriander, och ev stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. 
  3. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Mixa detta och tillsätt salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Kryddigt pulver som är gott att dippa tex ananas, äpple och morot i. Doppa först i en skål med olivolja och sedan i kryddblandningen.

Ingredienser

  • 1 noriark
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk korianderfrön eller malen (1 msk hela frön motsvarar 2 tsk malen)
  • ev 1 stjärnanis
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan