Black Bean Burger

En mumsig, mättande bönburgare gjord på svarta bönor som funkar lika bra på en grillfest eller vardagsmiddag. De rostade pumpakärnorna ger burgaren en underbar textur och chilin ger en touch av hetta. Grilla och servera i bröd med en god dressing och krispig sallad. Smaklig måltid!

Ingredienser
4-6 portioner
2  förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1  finhackad rödlök
1  hackad vitlöksklyfta
1 dl hackade färska örter (t ex persilja, basilika)
1/2 tsk salt
1/2  finhackad röd chili
1 1/2 dl grovhackade rostade pumpakärnor
4 msk potatismjöl
 olja till stekning/grillning
Tillbehör
4 - 6  pita- eller hamburgerbröd
 dressing
 sallad
 avokado
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1766 KJ / 422 kCal
Fett15 g
Salt1.7 g
Kolhydrater52 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stJag körde allt i matberedaren tills det blev lite kletigt, de höll ihop ganska bra.
Eva
Bra smak men faller isär lätt. Håller bättre med ett egg i smeten...
Constanze
Älskar de här burgarna! Hackar i betydligt mer chili än det står i receptet då jag gillar lite hetta i maten. Rostade pumpakärnorna med soja sist för lite extra smak också. Använder stavmixer och låter smeten stå en kvart innan jag gör 4 rejäla burgare som sen får stå en halvtimme i frysen. Penslar på lite olja och steker sedan en i ugnen, 200 grader i runt 25 minuter samtidigt som tillbehören. Styckfryser in resten som jag sedan kan steka på samma sätt utan att tina dem först, kanske bara någon minut extra i ugnen. Perfekt att ha färdiga för en snabb middag efter en lång dag.
Lisbeth