Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Att koka egen blåbärssoppa blir himmelskt gott! Genom att servera den med en len mousse på vit choklad smaksatt med citron och toppa med frasiga smulor av mördegskex och knaprig mandel blir det dessutom till en supersmarrig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Ingredienser

6 portioner

Vit chokladmousse

100 g  vit choklad
2 dl  vispgrädde
finrivet skal av 1/2   citron

Mandelcrunch

25 g  smör
1/2 dl  hackad sötmandel
1 msk  mörkt muscovadoråsocker
8   smulade kex av mördeg (t ex Brago)

Blåbärssoppa

1   paket frysta blåbär (à 250 g)
2 dl  vatten
3 msk  socker
1/2 msk  potatismjöl

För alla

Gör gluten- respektive äggfri: Välj gluten- respektive äggfria kex- eller kaksmulor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Dubbelt så goda
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummaskorpor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Poms hasselnötskräm
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga