Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

9
0
Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Att koka egen blåbärssoppa blir himmelskt gott! Genom att servera den med en len mousse på vit choklad smaksatt med citron och toppa med frasiga smulor av mördegskex och knaprig mandel blir det dessutom till en supersmarrig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Ingredienser

6 portioner

Vit chokladmousse

100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1/2 citron

Mandelcrunch

25 g smör
1/2 dl hackad sötmandel
1 msk mörkt muscovadoråsocker
8 smulade kex av mördeg (t ex Brago)

Blåbärssoppa

1 paket frysta blåbär (à 250 g)
2 dl vatten
3 msk socker
1/2 msk potatismjöl

För alla

Gör gluten- respektive äggfri: Välj gluten- respektive äggfria kex- eller kaksmulor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer