Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch
Att koka egen blåbärssoppa blir himmelskt gott! Genom att servera den med en len mousse på vit choklad smaksatt med citron och toppa med frasiga smulor av mördegskex och knaprig mandel blir det dessutom till en supersmarrig dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
6 portioner
Vit chokladmousse
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1/2 citron
Mandelcrunch
25 g smör
1/2 dl hackad sötmandel
1 msk mörkt muscovadoråsocker
8 smulade kex av mördeg (t ex Brago)
Blåbärssoppa
1 paket frysta blåbär (à 250 g)
2 dl vatten
3 msk socker
1/2 msk potatismjöl
För alla
Gör gluten- respektive äggfri: Välj gluten- respektive äggfria kex- eller kaksmulor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer