Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
0
Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Att koka egen blåbärssoppa blir himmelskt gott! Genom att servera den med en len mousse på vit choklad smaksatt med citron och toppa med frasiga smulor av mördegskex och knaprig mandel blir det dessutom till en supersmarrig dessert.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Blåbärssoppa med vit chokladmousse och mandelcrunch

Ingredienser

6 portioner

Vit chokladmousse

100 g  vit choklad
2 dl  vispgrädde
finrivet skal av 1/2   citron

Mandelcrunch

25 g  smör
1/2 dl  hackad sötmandel
1 msk  mörkt muscovadoråsocker
8   smulade kex av mördeg (t ex Brago)

Blåbärssoppa

1   paket frysta blåbär (à 250 g)
2 dl  vatten
3 msk  socker
1/2 msk  potatismjöl

För alla

Gör gluten- respektive äggfri: Välj gluten- respektive äggfria kex- eller kaksmulor.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rårörda blåbär med vit chokladmousse
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade banan- och mjölkchokladbakelser
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladrulltårta med mockakräm
Betyg 3.4 av 5.
431 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga