Blåbärssnittar med citronglasyr

Prova ett recept på glutenfria blåbärssnittar du sent kommer glömma! Dessa goda snittar är både vackra att titta på och enkla att baka. En glutenfri mördegssnitt fylls med blåbärsfyllning och toppas med citronglasyr.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Ingredienser
ca 30 st
Deg
200 g kallt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
500 g potatismjöl
1 tsk malen ingefära
4 msk psylliumhusk
3 - 4 msk kallt vatten
1 1/2 dl blåbärssylt
1 1/2 tsk potatismjöl
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk färskpressad citronjuice
ca 1 msk vatten
Gör så här
00:30:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per blåbärssnitt.
Energi614 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein0.1 g
Kommentarer
6 stSkulle läst kommentarerna här först, innan jag bakade ur Buffé. Supertorra och smaklösa (inte en hint av ingefäran känns). Enda pluset är att de faktiskt håller ihop, vilket sällan brukar vara fallet med glutenfritt.
Paula elisabet
Rekommenderas inte. Smaklösa, torra och hårda i botten. Finns mycket bättre och godare glutenfria kakor.
Sandra
Blev vackra och goda i smaken. Men blev väldigt torra och smuliga, vilket det av erfarenhet blir när det endast är potatismjöl i receptet. Tyvärr inte ett recept jag gör igen.
Moa
Gjorde dessa och de blev varken goda eller fina. Ser inte alls ut som på bilden. Tog fiberhusk istället för psylliumhusk så vet inte om det hade gjort skillnad. Men kommer aldrig att göra detta recept igen. Och rekommenderar inte detta recept
Kristina
500 g? Inte 5 dl?
Carina
Hej Carina! Ja, det ska vara 500 g potatismjöl. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Det står 500g potatismjöl, stämmer det verkligen?
Linnea
Hej Linnea! Ja, 500 g potatismjöl stämmer. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket