Blåbär med citronzest
Friska blåbär med citronzest blir pricken över i på efterrättsglassen. Röran är enkel att tillaga och blir en härlig mix av blåbär, den söta smaken från florsockret och den syrliga smaken från citronen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
Till servering
För alla
Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer