Blåbär med citronzest

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Blåbär med citronzest

Friska blåbär med citronzest blir pricken över i på efterrättsglassen. Röran är enkel att tillaga och blir en härlig mix av blåbär, den söta smaken från florsockret och den syrliga smaken från citronen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Blåbär med citronzest

Ingredienser

4 portioner
5 dl  blåbär
1   citron
1 dl  florsocker

Till servering

glass

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: gräddkola- eller knäckglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glassbomb på blåbärsglass och hallonsorbet
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärspaj
Betyg 3.8 av 5.
775 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Blåbärspannkaka
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga