Blåbär med citronzest | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Blåbär med citronzest

Friska blåbär med citronzest blir pricken över i på efterrättsglassen. Röran är enkel att tillaga och blir en härlig mix av blåbär, den söta smaken från florsockret och den syrliga smaken från citronen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa blåbär grovt. Skölj citronen väl i ljummet vatten.
  2. "Raspa" av skalet med ett zestjärn eller rivjärn. Halvera citronen och pressa ut juicen. Blanda juicen med florsocker. Blanda i blåbären och strö över citronraspet.
  3. Till servering: Servera med glass.

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: gräddkola- eller knäckglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl blåbär
  • 1 citron
  • 1 dl florsocker
Till servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan