Blåbärsbullar

Blåbärsbullar är perfekt när du vill baka med blåbär. De här goda blåbärsbullarna med mandelmassa och kardemumma gör du på vetedeg och fyller med antingen frysta eller färska blåbär. Bullarna blir precis så där mjuka och saftiga som de ska vara. Världens godaste med en kopp kaffe eller ett glas saft!

Ingredienser
ca 25 st
Deg
25 g färsk jäst för söta degar
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Fyllning
150 g mandelmassa
75 g smör
ca 250 g frysta eller färska blåbär (250 g motsvarar ca 4 dl)
2 tsk potatismjöl
bullformar
Pensling
ägg
strösocker
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:45:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det måste väl vara fel gradtal? 250 blev svarta på ett par minuter 😩
Carina
2023-08-21Hej Carina! Nej så tråkigt att bullarna blev brända. Alla ugnar är ju olika, du verkar ha en riktigt varm en eller hade du möjligen varmluften på? Våra recept är provlagade med "vanlig" över- och undervärme. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-08-24Goda och inte alls särskilt söta. Blåbären står för mycket av smaken. Jag gjorde några utan mandelmassa av allergiskäl. Lade då till lite färskrivet citronskal i fyllningen, vilket funkade bra. Skulle även rekommendera att man i detta fallet har i extra socker för att blåbärens syrlighet inte ska ta över för mycket. Slutligen ett tips: om ni använder frysta bär, se till at de är helt tinade innan de läggs på degen, annars kan den frysa till lite och jäser inte lika fint. :)
Alice
2022-11-12Goda, inte speciellt söta bullar.
Viktoria ann-ch
2022-08-06