Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärsbullar

Jättegott recept på kardemummabullar med fyllning av blåbär och riven mandelmassa. Dessa klassiska blåbärssnurror passar på vilket fikabord som helst en solig höstdag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en degbunke gärna till en köksmaskin. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och ljumma till 37°C. Rör ut jästen med degspadet. Mortla kardemummakärnorna. Tillsätt dem, socker, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Sätt ut formarna på en plåt.
  3. Fyllning: Riv mandelmassan och rör ihop den med smöret. Blanda bären med potatismjölet.
  4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den eventuellt med resten av mjölet. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30x55 cm (för 25 st). Bred på mandelmassan och strö på blåbären. Rulla ihop från långsidan och dela degen i 25 lika stora bitar (för 25 st). Lägg dem i formarna.
  5. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på socker.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med vatten eller mjölk.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
Deg
  • 25 g färsk jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • ca 4 dl blåbär (4 dl motsvarar ca 250 g)
  • 2 tsk potatismjöl
  • bullformar
Pensling
  • ägg
  • strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?