Blåbärsbullar
Har du mycket blåbär? Då tycker vi att du ska baka de här goda blåbärsbullarna med mandelmassa och kardemumma! De är precis så där mjuka och saftiga som de ska vara. Gott!
Ingredienser
ca 25 st
Deg
25 g färsk jäst för söta degar
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Fyllning
150 g mandelmassa
75 g smör
ca 4 dl blåbär (4 dl motsvarar ca 250 g)
2 tsk potatismjöl
bullformar
Pensling
ägg
strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det måste väl vara fel gradtal? 250 blev svarta på ett par minuter 😩
Carina
2023-08-21Hej Carina! Nej så tråkigt att bullarna blev brända. Alla ugnar är ju olika, du verkar ha en riktigt varm en eller hade du möjligen varmluften på? Våra recept är provlagade med "vanlig" över- och undervärme. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-24Goda och inte alls särskilt söta. Blåbären står för mycket av smaken. Jag gjorde några utan mandelmassa av allergiskäl. Lade då till lite färskrivet citronskal i fyllningen, vilket funkade bra. Skulle även rekommendera att man i detta fallet har i extra socker för att blåbärens syrlighet inte ska ta över för mycket. Slutligen ett tips: om ni använder frysta bär, se till at de är helt tinade innan de läggs på degen, annars kan den frysa till lite och jäser inte lika fint. :)
Alice
2022-11-12Goda, inte speciellt söta bullar.
Viktoria ann-ch
2022-08-06