Blåbärscheesecake med mynta

En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.

Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
6 gelatinblad
1 dl koncentrerad blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Till servering
1 ask blåbär
1 kruka mynta
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Energi1756 KJ / 420 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer
Vart kan man köpa outspädd blåbärssaft? Verkar omöjligt att få tag i.
Camilla
2025-04-14Kan man frysa in denna goda cheesecake? Hur tinas den upp i så fall?
Elisabet
2024-10-30Hej Elisabet. Det går dock alldeles utmärkt att frysa in cheesecaken och sedan ta fram kvällen innan servering och låta cheesecaken tina upp i kylen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-31Till Carina nedan. Agaragar är vegansk alternativ till gelatin. Hanteras lite annorlunda (ska värmas upp) och beter sig lite annorlunda. Kan bli hårdare än gelatin. Läs på och testa. Tror Ötker har det under namnet Vegetarisk gelatin. Eller nåt.
Mona
2024-07-25