Blåbärscheesecake med mynta

En vacker blåbärscheesecake med mynta där smakerna fullkomligt smälter i munnen. Tårtan är en fröjd för ögat och blir garanterat en succé för både stora och små gäster.

Ingredienser
1 cheesecake
Botten
75 g smör
200 g digestivekex
Fyllning
6 gelatinblad
1 dl koncentrerad blåbärssaft
2 1/2 dl vispgrädde
250 g tinade, rumstempererade blåbär
600 g rumstempererad naturell färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
Till servering
1 ask blåbär
1 kruka mynta
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar, per port.
Energi1756 KJ / 420 kCal
Fett31 g
Salt0.7 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer
Jag brukar alltid köra med hallonsaft för lyckas aldrig hitta blåbärssaft men de funkar precis lika bra, de blir otroligt gott ändå!
Linnéa
2025-08-07Vart kan man köpa outspädd blåbärssaft? Verkar omöjligt att få tag i.
Camilla
2025-04-14Kan man frysa in denna goda cheesecake? Hur tinas den upp i så fall?
Elisabet
2024-10-30Hej Elisabet. Det går dock alldeles utmärkt att frysa in cheesecaken och sedan ta fram kvällen innan servering och låta cheesecaken tina upp i kylen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-31