Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Frozen cheesecake med Oreos och citrusfrukter

En underbart fräsch frozen cheesecake som kan liknas något vid en klassisk parfait. Ta ut tårtan en stund innan servering men vänta inte för länge med att mumsa i er den, då kanske den smälter bort.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinerad citrusfrukt: Koka upp socker och vatten, ta av från värme och lägg i limeblad, låt svalna.
  2. Filea citrusfrukterna och låt dem marinera i sockerlagen 1–2 timmar. 
  3. Botten: Smält ihop chokladen och grädden i en kastrull. Ta kastrullen av värmen och vänd ner Oreo-hacket. 
  4. Lägg ut på en plåt, låt svalna och smula sedan sönder med händerna. 
  5. Lägg ett jämnt lager Oreo-smul i botten på en rund form. 
  6. Fyllning: Separera äggen, lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. 
  7. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret ljust och pösigt. 
  8. Blanda sedan på låg hastighet ner färskost samt apelsin­ saft och skal efter smak. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner grädden i äggsmeten. 
  9. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner även dem. 
  10. Häll smeten på Oreo-bottnen, täck med plastfilm och frys. 
  11. Sila av spadet från citrusfrukterna. Ta ut cheesecaken en stund innan servering och toppa med limebladsmarinerad citrusfrukt.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, choklad och färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 10
Limebladsmarinerad citrusfrukt
  • 1/2 råsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 - 2 limeblad
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 2 citroner
  • 2 lime
Botten
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 1/2 dl grädde
  • 1 paket, grovhackade oreokakor (à 154 g)
Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 1/2 - finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 3 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer