Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Betyg 4 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.

Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Ingredienser

1 st

Botten

100 g rumstempererat smör
300 g oreokakor

Fyllning

12 st gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver)
2 1/2 dl vispgrädde
900 g rumstempererat naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
100 g blåbär
100 g hallon
finrivet skal och saft av 2 st apelsiner

Dekoration

oreokakor

Gör så här

00:10:00
02:00:00
02:00:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Hade sätt så fram emot att bjuda på denna. Men tyvärr så ville fyllningarna aldrig stelna och bara dallrar. Väldigt tråkigt då jag tyckte själv att jag gick efter receptet & läste det om och om igen :(

    Linn

  • Den ser jätte god ut. Tänkte baka den till påsken som vi ska vara med släkten.

    Catharina

  • Den ser jätte gott ut ska laga den till vårt äktenskap i 13år 😁

    Elvira

    Grattis till de 13 åren och fortsatt lycka till er <3 Hoppas ni gillar cheescaken. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Funkar det att göra denna tårta några dagar i förväg och ställa i frysen?

    Sofia

    Hej Sofia! Ja, det går bra. Låt tårtan tina upp i kylen och dekorera när du ska servera tårtan. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tips med gelatingrädden! Läste här att det var lite klurigt att få till gelatingrädden och lagren. Så dottern och jag gjorde varje lager för sig, utan förberedelser. Man skulle blanda 1,5 dl grädde med 12 gelatinblad. Så vi tog 0,5 dl grädde och 4 gelatinblad till ett lager. Likaså med färskostblandningen, där tog vi 300 gr färskost, 0,33 dl vispad grädde, smaksättning, m m till ett lager. Det var väldigt smidigt att fokusera på ett lager/smak i taget och vi slapp dessutom röra i bunkarna för att vara rädd att gelatinet skulle stelnade. Lagren blev lena och stelnade som de skulle. Som dekoration körde vi vit marsipan genom vitlökspressen, så det såg ut som ett fågelnäste och la små fina chokladägg på.

    Jenny

    Vilket bra tips, tack Jenny! Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Så himla god cheesecake slät och fin blev så bra och är glad att jag gjorde en video på den till youtube Fancy Family /Stina

    Lennart

  • Min kaka stelnade inte! Vad gjorde jag för fel? I receptet står det att man ska värma grädden innan man lägger i gelatinbladen, ett och ett. I kommentarerna här nedan, står det att grädden ska vara kall! Kan det vara felet? Skulle grädden ha varit kall?

    Margareta

    Hej Margareta! Philadelphia hälsar: Gelatinbladen rörs ut i grädden som värms försiktigt på spisen, viktigt att de smälter ordentligt i grädden, sedan ska blandningen svalna innan den rörs ned i Phialdelphia/gräddblandningen. Viktigt att bägge bladningarna är släta innan de rörs ihop. Ibland är det enklare att jobba med elvisp för att få det slätt och jämnt fördelat. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej! Hur många personer är det beräknat till ca?

    Camilla

    Hej Camilla! Det är beräknat för 16 portioner.

    ICA-köket

  • Tar man bort cremen i oreokakorna innan jag gör botten? Hls Annelie

    Annelie

    Hej Annelie! Nej fyllningen ska vara kvar. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Sjukt svår att få bra! Jag följde ändå stegen väldigt noggrant, men det var svårt att få gelatinet bra. Det klumpade sig när jag blandande gelatingrädden med förskostgrädden. Får slänga tårtan för det är så mycket klumpar så det blir äckligt. Den har inte heller satt sig under 24 h. När jag tog bort formen flöt lagren ut. Antar att det blir så när gelatinet inte blivit bra...

    Sara

    Hej Sara! Ja, gelatin kan vara lite klurigt att jobba med. Det viktigaste är att få en jämn röra av gelatin och grädde innan den värms. Även där måste man tänka på att smeten gelatinet skall ned i – också måste vara en jämn smet. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Blåbärscheesecake
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Earl Grey och blåbärs-cheesecake
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbscheesecake med rabarber
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Daimcheesecake
    Betyg 4.3 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med jordgubbar
    Betyg 4.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad