Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo

Inte bara vacker att se på – den är fantastiskt god också. Den här cheesecaken har en botten gjord på Oreokakor och tre fyllningar. Apelsin, hallon och blåbär funkar fantastiskt bra med den mörka botten. Dekorera med halva Oreokakor som du försiktigt delar med en vass kniv.

Ingredienser
1 st
Botten
100 g rumstempererat smör
300 g oreokakor
Fyllning
12 st gelatinblad eller gelatinpulver (12 st blad motsvarar 18 g pulver)
2 1/2 dl vispgrädde
900 g rumstempererat naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
100 g blåbär
100 g hallon
finrivet skal och saft av 2 st apelsiner
Dekoration
oreokakor
Gör så här
00:10:00
02:00:00
02:00:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
21 stHade sätt så fram emot att bjuda på denna. Men tyvärr så ville fyllningarna aldrig stelna och bara dallrar. Väldigt tråkigt då jag tyckte själv att jag gick efter receptet & läste det om och om igen :(
Linn
Den ser jätte god ut. Tänkte baka den till påsken som vi ska vara med släkten.
Catharina
Den ser jätte gott ut ska laga den till vårt äktenskap i 13år 😁
Elvira
Grattis till de 13 åren och fortsatt lycka till er <3 Hoppas ni gillar cheescaken. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Funkar det att göra denna tårta några dagar i förväg och ställa i frysen?
Sofia
Hej Sofia! Ja, det går bra. Låt tårtan tina upp i kylen och dekorera när du ska servera tårtan. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
ICA-köket
Tips med gelatingrädden! Läste här att det var lite klurigt att få till gelatingrädden och lagren. Så dottern och jag gjorde varje lager för sig, utan förberedelser. Man skulle blanda 1,5 dl grädde med 12 gelatinblad. Så vi tog 0,5 dl grädde och 4 gelatinblad till ett lager. Likaså med färskostblandningen, där tog vi 300 gr färskost, 0,33 dl vispad grädde, smaksättning, m m till ett lager. Det var väldigt smidigt att fokusera på ett lager/smak i taget och vi slapp dessutom röra i bunkarna för att vara rädd att gelatinet skulle stelnade. Lagren blev lena och stelnade som de skulle. Som dekoration körde vi vit marsipan genom vitlökspressen, så det såg ut som ett fågelnäste och la små fina chokladägg på.
Jenny
Vilket bra tips, tack Jenny! Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Så himla god cheesecake slät och fin blev så bra och är glad att jag gjorde en video på den till youtube Fancy Family /Stina
Lennart
Min kaka stelnade inte! Vad gjorde jag för fel? I receptet står det att man ska värma grädden innan man lägger i gelatinbladen, ett och ett. I kommentarerna här nedan, står det att grädden ska vara kall! Kan det vara felet? Skulle grädden ha varit kall?
Margareta
Hej Margareta! Philadelphia hälsar: Gelatinbladen rörs ut i grädden som värms försiktigt på spisen, viktigt att de smälter ordentligt i grädden, sedan ska blandningen svalna innan den rörs ned i Phialdelphia/gräddblandningen. Viktigt att bägge bladningarna är släta innan de rörs ihop. Ibland är det enklare att jobba med elvisp för att få det slätt och jämnt fördelat. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej! Hur många personer är det beräknat till ca?
Camilla
Hej Camilla! Det är beräknat för 16 portioner.
ICA-köket
Tar man bort cremen i oreokakorna innan jag gör botten? Hls Annelie
Annelie
Hej Annelie! Nej fyllningen ska vara kvar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Sjukt svår att få bra! Jag följde ändå stegen väldigt noggrant, men det var svårt att få gelatinet bra. Det klumpade sig när jag blandande gelatingrädden med förskostgrädden. Får slänga tårtan för det är så mycket klumpar så det blir äckligt. Den har inte heller satt sig under 24 h. När jag tog bort formen flöt lagren ut. Antar att det blir så när gelatinet inte blivit bra...
Sara
Hej Sara! Ja, gelatin kan vara lite klurigt att jobba med. Det viktigaste är att få en jämn röra av gelatin och grädde innan den värms. Även där måste man tänka på att smeten gelatinet skall ned i – också måste vara en jämn smet. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket