Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Björnbär med havresmul

Björnbär med havresmul är en enkel, härlig och spröd efterrätt där du varvar havresmul med matyoghurt och björnbär i glas. En fräsch och tjusig dessert som både vuxna och barn gillar!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs havregryn med rörsocker i smör i en kastrull några minuter tills det fått lite färg. Rör då och då.
  2. Bred ut fraset på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Varva björnbär och matyoghurt med havrefräset i små glas, 1 per port. Servera genast!

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk smör
  • 2 dl björnbär (eller andra bär)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?