Björnbärsmazarin

Betyg 3.6 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Björnbärsmazarin

God och mäktig mazarin fylld med en kräm gjord på mandelmassa, smör och ägg. Björnbären kan lätt bytas ut mot sura körsbär, hallon eller röda vinbär. Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Björnbärsmazarin

Ingredienser

10 bitar

Mördegsbotten

2 1/2 dl vetemjöl
4 msk socker
100 g smör
1 äggula

Björnbärsfyllning

500 g frysta björnbär
1 dl socker

Mazarinsmet

250 g mandelmassa
100 g smör
2 ägg
florsocker att pudra över

Gör så här

00:30:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag skulle säga att bärkoket borde vara första steget! Det tar längre tid än vad man tror om det ska blir riktigt bra :)

    Ida

  • Jag gjorde receptet med surkörsbär men jag tyckte ändå att det blev alldeles för sött.

    Viveka

  • Absolut toppen!

    Åsa

Näringsvärde per bit

Energi1716 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt0.31 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Mazarinhallongrotta
    Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mazarinkaka med saffran och apelsin
    Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mazarinkaka
    Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pavlova med äpple och björnbär
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rårörda björnbär med chokladkräm
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad