Björnbärsclafoutis

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
2
Björnbärsclafoutis

Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!

Björnbärsclafoutis

Ingredienser

4 portioner
125 g  frysta björnbär
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
3   ägg
3 msk  strösocker
3 msk  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
1 msk  florsocker

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej Aleksandra! Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.

Redaktionen

2013-03-11

Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?

Aleksandra

2013-03-02

Näringsvärde per portion

Energi755 KJ / 180 kCal
Fett5 g
Kolhydrater24.6 g
Protein7.8 g

Testa liknande recept

"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pannkakstårta med saffran och björnbär
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sviss med citron, björnbär och lakrits
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj med björnbär och svarta vinbär
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Björnbärs- och mandelkaka
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga