Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Björnbärsclafoutis

Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina bären på hushållspapper.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Vispa ihop mjölk, ägg och socker.
  4. Sikta i mjöl och vaniljsocker och vänd ihop till en smet med hjälp av en slickepott. Blanda i saltet.
  5. Häll över smeten i en smord ugnssäker form (ca 22 cm i diameter) eller i 4 portionsformar. Lägg sedan i bären.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills smeten har stelnat.
  7. Pudra över florsockret och servera. 

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g frysta björnbär
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 3 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 755 kJ / 180 kCal