Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!
Ingredienser
4 portioner
125 g frysta björnbär
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
3 msk strösocker
3 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk florsocker
För alla
Rätten innehåller ägg. Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl. Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 2.9 av 5.
99 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Hej Aleksandra!
Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.
Redaktionen
2013-03-11
Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?
Kommentarer
Hej Aleksandra! Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.
Redaktionen
2013-03-11Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?
Aleksandra
2013-03-02