Björnbärsclafoutis

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
2
Björnbärsclafoutis

Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!

Björnbärsclafoutis

Ingredienser

4 portioner
125 g  frysta björnbär
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
3   ägg
3 msk  strösocker
3 msk  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
1 krm  salt
1 msk  florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej Aleksandra! Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.

Redaktionen

2013-03-11

Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?

Aleksandra

2013-03-02

Näringsvärde per portion

Energi755 KJ / 180 kCal
Fett5 g
Kolhydrater24.6 g
Protein7.8 g

Testa liknande recept

"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sviss med citron, björnbär och lakrits
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärspaj
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärs- och mandelkaka
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pannkakstårta med saffran och björnbär
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga