Björnbärsclafoutis
Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!
Ingredienser
4 portioner
125 g frysta björnbär
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
3 msk strösocker
3 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett5 g
Kolhydrater24.6 g
Protein7.8 g
Kommentarer
Hej Aleksandra! Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.
Redaktionen
2013-03-11Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?
Aleksandra
2013-03-02