Här har du en marängsviss med twist! Syrliga björnbär möter söta maränger och krämig vaniljglass. Vaniljglassen varvas med lemoncurd, björnbär och grädde med smak av lakrits. Snabb, enkel och lyxig dessert, bättre blir det knappast!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Kontrollera noga innehållet i lemoncurden.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Älskar denna! Har gjort den både med och utan lakritspulver och funkar lika bra med som utan men ser såklart lite mer spännande ut med pulvret!
Maria
2022-12-28Jättegott och enkelt. Använde mjölkfri grädde och glass för att undvika mjölkprotein. Har även gjort egen lemoncurd utan ägg - jättebra! Nu ska jag bara försöka mig på äggfria maränger sedan har jag veganiserat receptet!
Elin
2021-04-29