Björnbärsclafoutis

Betyg 2.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Björnbärsclafoutis

Björnbärsclafoutis är en smaskig, fransk efterrätt där du blandar söta björnbär med en variant av pannkakssmet i en smord, ugnssäker form. Grädda formen i ugnen tills smeten har stelnat, pudra över florsockret och servera!

Björnbärsclafoutis

Ingredienser

4 portioner
125 g frysta björnbär
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
3 ägg
3 msk strösocker
3 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 msk florsocker

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Aleksandra! Smeten ska vara lite rinning men vispas för att äggen ska blandas ordentligt. Lägg i bären sist och prova gärna andra (mindre sura) bär.

    Ica-köket

  • Hur länge skulle man vispa mjölk, ägg och socker? Min smet blev superrinnig. Gjorde i 4 portionsformar. De blev inte klara på 20 min och inte 30 heller. Fick slänga allt! Smakade ingenting! Sura bär. Någon som lyckats?

    Aleksandra

Näringsvärde per portion

Energi755 KJ / 180 kCal
Fett5 g
Kolhydrater24.6 g
Protein7.8 g

Testa liknande recept

  • "Äggost" med björnbärskompott
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärspaj
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Björnbärs- och mandelkaka
    Betyg 3.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad