Rårörda björnbär med chokladkräm
![Rårörda björnbär med chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64054/cf_259/rarorda_bjornbar_med_chokladkram.jpg)
En utomordentligt läcker dessert är rårörda björnbär med chokladkräm. De saftiga bären blandas med florsocker, len crème fraiche och färdig chokladsås. Havreflarn passar bra till denna mumsiga dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Rårörda björnbär med chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64054/cf_259/rarorda_bjornbar_med_chokladkram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 pkt frysta björnbär (à ca 225 g)
2 msk florsocker
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 dl färdig chokladsås
havreflarn till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladsåsen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten om lämpligt tillbehör serveras.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer