Rårörda björnbär med chokladkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rårörda björnbär med chokladkräm

En utomordentligt läcker dessert är rårörda björnbär med chokladkräm. De saftiga bären blandas med florsocker, len crème fraiche och färdig chokladsås. Havreflarn passar bra till denna mumsiga dessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ett paket frysta björnbär. Strö över florsocker. Rör om med sked tills allt socker lösts upp.
  2. Vispa sedan ihop crème fraiche med florsocker tills den blivit hård och fast.
  3. Blanda ner färdig chokladsås. Bre ut chokladkrämen på assietter, lägg på en hög rårörda björnbär och servera med flarn, t ex havreflarn.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladsåsen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten om lämpligt tillbehör serveras.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt frysta björnbär (à ca 225 g)
  • 2 msk florsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl färdig chokladsås
  • havreflarn till servering
Lägg till i inköpslistan