Rårörda björnbär med chokladkräm
En utomordentligt läcker dessert är rårörda björnbär med chokladkräm. De saftiga bären blandas med florsocker, len crème fraiche och färdig chokladsås. Havreflarn passar bra till denna mumsiga dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 pkt frysta björnbär (à ca 225 g)
2 msk florsocker
2 dl crème fraiche
1 msk florsocker
1/2 dl färdig chokladsås
havreflarn till servering
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladsåsen noga, i övrigt är rätten fri från ägg och gluten om lämpligt tillbehör serveras.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer