Bittes äppelpaj

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Ingredienser
6 portioner
4 - 6 äpplen (ca 800 g)
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2088 KJ / 499 kCal
Fett22 g
Salt0.52 g
Kolhydrater69 g
Protein4 g
Kommentarer
Den här pajen är verkligen gudomlig. Det är gott med lite syrliga äpplen, då täcket är sött. Av samma anledning serverar jag den helst med vaniljglass. Busenkel att göra och en paj som ALLA älskar. Servera lite varm så att glassen smälter lite. Succé varje gång!
Rebecca
2025-06-08Ett av mina favoritrecept! Jag har två tips att tillägga; 1. Varva äppelskivorna med kanel för det där lilla extra, och 2. Låt den bli kylskåpskall innan ni äter den (jag upplever att det verkligen förhöjer både smaken och konsistensen).
Ronja
2025-03-15Så god! Vi bakar den många gånger varje sommar med äpplen, rabarber, vinbär, jordgubbar eller blandningar. Alltid lika god med vaniljsås till.
Ingrid
2025-01-20