Glassbiskvier

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Glassbiskvier

Låt oss presentera den ultimata sommardesserten – glassbiskvi. En glassbiskvi är en botten på mandelmassa som toppas med glass och som sedan doppas i smält choklad. Toppa med hackade nötter och förvara i frysen. Prova gärna med din favoritglass och andra toppings såsom frystorkade bär och strössel. Perfekt att fylla frysen med!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2025

Små glassbiskvier på ett fat en är delad så innehållet syns.

Ingredienser

10 st
150 g mandelmassa
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl strösocker
1 äggvita
1/2 krm salt
5 dl glass t ex vanilj med krossad choklad
200 g mörk bakchoklad (70%)
1 1/2 msk neutral olja t ex rapsolja

Förslag topping

hackade nötter
krossade frystorkade bär eller torkade ätbara blomblad

Gör så här

00:15:00
01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hur länge kan man förvara dom i frysen?

    Malin

    Hej Malin! De håller i ett par månader i frysen om det blir några kvar vill säga ;) Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur jag än försöker så lyckas jag inte att få chokladen att bli bra. Den smälter glassen och rinner av. Annars är det supergott

    Mariana

  • Bottnarna gick fint att göra. Men den Ica gräddglass jag använde var först hård o gick inte forma över bottnarna. Sedan smälte glassen så fort att den rann av bottnarna. Tyvärr totalt misslyckat.

    Ola

  • Kan man skippa äggvita?

    Marie-louise

    Hej Marie-Louise! Tyvärr blir det nog jättesvårt, det är ju äggvitan som binder ihop smeten till en kakbotten. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Fel enhet… 200 st mörk choklad?

    Erica

    Hej Erica! Ibland blir det knasigt när man slinter på tangenterna! :) Tack för att du såg vår miss! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Håller med Marie. Man kan väl förvara dom i frysen och ta ut dom en stund innan servering?

    Christina

    Hej Christina! Ja, såklart kan man det! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Är den sista punkten inte fel?

    Marie

    Hej Marie! Vi rekommenderar att man sätter in dom en stund i frysen för att dom inte ska börja smälta på en gång. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat utan toppingförslag.
Energi1179 KJ / 282 kCal
Fett17 g
Salt0.2 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Biskvier i långpanna
    Betyg 4.1 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladbiskvier
    Betyg 3.8 av 5.151 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bananbiskvier med chiafrön
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronbiskvier
    Betyg 3.1 av 5.216 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biskvier
    Betyg 2.9 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad