Glutenfria citronbiscotti med choklad
Glutenfria citronbiscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi364 KJ / 88 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
21 stJag använde baguetteplåten med bakplåtspapper. Lättsamt att bara klicka ut och jämna till.
Maria
Jag bytte ut 1 dl mandelmjöl mot 1 dl rismjöl och då höll de ihop fint trots att jag skar dem direkt när de kom från ugnen. Bytte citron mot apelsin och förkortade tiden i ugnen något.
Åse
Följde receptet och hade 175 grader (över och undervärme). De blev något lite brända på 30 min så håll koll!
Annika helen
Fantastiskt goda och lättbakade!
Charlotte
Gjorde eget mandelmjöl av mandel med skalet kvar. Sk "fullkornsmandelmjöl". Blev superbra.
Birgitta
Kan tipsa om att byta ut bakpulver till 1/2 tsk bikarbonat, då smulade inte degen. Iofs smaksatte jag med saffran och mandelhack ist för choklad, men har gjort just det 2 gånger varav den ena med bikarbonat och de höll ihop, men inte med bakpulvret. Jag tog halva mängden socker också för jag ville ha dem mindre söta.
Sofie anita
Bytte ut rivet citronskal mot apelsin
Britt-marie
Smaken är mycket god. Tyvärr smular det sönder när jag skulle skära i skivor. Hur undviker man det när man bakar glutenfritt? Funderar på att göra färdiga skorpdelar sen in i ugnen...Rikke
Rikke
Supergoda! Jag bytte citron mot apelsin för att få en juligare känsla.
Emma
Lite smuligare än vad jag hade önskat, men det beror säker på att det är mandelmjöl istället för vanligt vetemjöl. Men goda va de!
Moa