Glutenfria citronbiscotti med choklad

Betyg 3.6 av 5.84 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Glutenfria citronbiscotti med choklad

Glutenfria citronbiscotti bakade med mandelmjöl. Grovhackad mörk choklad och finrivet skal av citron ger kakorna fin smak. Bli inte rädd om degen känns kladdig, det ska den vara. Skorporna kommer att bli knapriga och goda när de är klara.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Glutenfria citronbiscotti med choklad

Ingredienser

30 st
6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad mörk choklad
finrivet skal av 1 citron
50 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

21 st
  • Jag använde baguetteplåten med bakplåtspapper. Lättsamt att bara klicka ut och jämna till.

    Maria

  • Jag bytte ut 1 dl mandelmjöl mot 1 dl rismjöl och då höll de ihop fint trots att jag skar dem direkt när de kom från ugnen. Bytte citron mot apelsin och förkortade tiden i ugnen något.

    Åse

  • Följde receptet och hade 175 grader (över och undervärme). De blev något lite brända på 30 min så håll koll!

    Annika helen

  • Fantastiskt goda och lättbakade!

    Charlotte

  • Gjorde eget mandelmjöl av mandel med skalet kvar. Sk "fullkornsmandelmjöl". Blev superbra.

    Birgitta

  • Kan tipsa om att byta ut bakpulver till 1/2 tsk bikarbonat, då smulade inte degen. Iofs smaksatte jag med saffran och mandelhack ist för choklad, men har gjort just det 2 gånger varav den ena med bikarbonat och de höll ihop, men inte med bakpulvret. Jag tog halva mängden socker också för jag ville ha dem mindre söta.

    Sofie anita

  • Bytte ut rivet citronskal mot apelsin

    Britt-marie

  • Smaken är mycket god. Tyvärr smular det sönder när jag skulle skära i skivor. Hur undviker man det när man bakar glutenfritt? Funderar på att göra färdiga skorpdelar sen in i ugnen...Rikke

    Rikke

  • Supergoda! Jag bytte citron mot apelsin för att få en juligare känsla.

    Emma

  • Lite smuligare än vad jag hade önskat, men det beror säker på att det är mandelmjöl istället för vanligt vetemjöl. Men goda va de!

    Moa

Näringsvärde per st

Energi364 KJ / 88 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Apelsinkaka med ricotta och mandel
    Betyg 4.2 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blodapelsinkaka "upside down"
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelkladdkaka med hallonglasyr
    Betyg 3.5 av 5.108 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Muggkaka med vanilj och mandel
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mandelvåfflor
    Betyg 2.7 av 5.259 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mandelbiscotti
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad