Big Smoke Pulled Pork burgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Big Smoke Pulled Pork burgare

Fantastiskt läckra burgare gjorda på fläskkarré som gottat till sig på grillen under flera timmar tills det förvandlats till smarrig pulled pork. Servera gärna burgaren med coleslaw och grilla hamburgerbrödet en aning innan servering. Det ger både ett trevligt utseende och en god smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp grillen till 110°C.
  2. Gnid in fläskkarrén med rub.
  3. Tillaga långsamt på indirekt värme under lock i 4-5 timmar tills köttet fått en fin färg.
  4. Lägg köttet i dubbla lager folie och tillsätt vinäger, äppeljuice, ananasjuice och Worcestershiresås. Tillaga på 110°C i ytterligare 4-6 timmar tills innertemperaturen är 90°. Köttet ska kännas mört och vara lätt att dra isär.
  5. Dra isär köttet och blanda med American BBQ sås.
  6. Till servering: Servera i ett grillat hamburgerbröd med coleslaw.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-ruben och BBQ-såsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Se instruktionsvideo på youtube.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 3 kg hel bit fläskkarré
  • 2 förp rub (gärna bbq smak, à 40 g)
  • folie
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl äppeljuice
  • 1/2 dl ananasjuice
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 240 g american bbq-sås
Till servering
  • 12 brioche hamburgerbröd
  • coleslaw
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2781 kJ / 664 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept