Biffgryta med svamp och rödvin

Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Biffgryta med svamp och rödvin

Låt hösten omfamna dig med denna biffgryta smaksatt med shiitakesvamp och rödvin. Den strimlade biffen blir mör och får fina smaker från vitlök och timjan. Servera ihop med en krämig potatispuré. Mums säger vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Biffgryta med svamp och rödvin

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar

Biffgryta

ca 500 g minutbiff
150 g shiitakesvamp eller kastanjechampinjoner
1 rödlök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
1/2 tsk timjan
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 msk majsstärkelse
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God mustig gryta med mycket goda smaker. Mycket god med ris till

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi1952 KJ / 468 kCal
Fett12 g
Salt2.7 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Linsragu med arrabbiata och rödvin
    Betyg 4.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddig biffgryta med champinjoner
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad