Biffgryta med ris

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
6
Biffgryta med ris

Den här mustiga och snabblagade grytan går utmärkt att tillaga kvällen före om så önskas. Njut den förslagsvis tillsammans med ris eller bulgur och servera morotssalladen vid sidan av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2012

Biffgryta med ris

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   röd paprika
400 g  strimlor av biff
1 msk  olja
salt
nymald svartpeppar
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  torkad timjan
2 msk  tomatpuré
1 msk  dijonsenap
1 dl  vatten
1 1/2 dl  matyoghurt (10 %)
4   port ris eller annat gryn
3   morötter
1   vitlöksklyfta
1 msk  vitvinsvinäger
1/2 msk  olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god och hela familjen tyckte om de även våran 2åring. Skippade mototssalladen och hade ärtor i gryta istället.

Rebecka

2021-11-18

Jag gjorde denna och använde mig av turkisk yoghurt och vit finkornig dijonsenap, hur gott som helst. Kommer göra om det måååånga gånger. Valde ryggbiff och jisses så mört det blev.

Jannicqa

2021-11-03

Sådär, framför allt såsen blev lite för sur med matyoghurt.

Michelle

2021-10-19

Näringsvärde per portion

Energi2071 KJ / 497 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater58.9 g
Protein35.4 g

Testa liknande recept

Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japansk wasabibiff med soja
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sjömanssoppa
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsstekt biff med kaprisdressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångbåtsbiff
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biff Provencale med tomater
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga