Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biffar med kreolsk sås

Här är ett läckert och kryddstarkt recept på biffar i kreolsk sås. Den kreolska såsen som innehåller rödlök, tomat, vitlök, selleri, oliver, chili och citron ger rätten det där lilla extra! Servera gärna biffarna och såsen med bandpasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman köttfärs med salt, svartpeppar, ägg och potatis till en smidig färs.
  2. Späd med vatten så att färsen inte är för hård. Forma till biffar och lägg på vattensköljd skärbräda.
  3. Skala eller finhacka eller mixa i matberedare rödlök, tomater, vitlöksklyfta, selleri, svarta oliver, röd chili, saft av pressad citron och olja.
  4. Smaka av med salt och peppar och lite socker. Ställ såsen i kyl medan biffarna steks.
  5. Värm olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 3 minuter per sida. Servera med såsen och t ex bandpasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 kokt mosad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 liten rödlök
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 stjälk selleri
  • 20 svarta oliver
  • 1 urkärnad röd chili
  • 1/2 msk saft av pressad citron
  • 3 msk olja
  • lite socker
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?