Biffar med kikärtor och zucchini

Det finns verkligen många sätt att göra grönsaksbiffar på. Denna gång använder vi zucchini som basingrediens, som blandas med bland annat kikärtor, couscous och citron. Till det serveras en smarrig gröndipp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2022

Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
Biffar
1 dl couscous
1 förp kikärtor (à 380 g)
1/2 citron (skal till biffarna och saft till dressing)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1 zucchini (à ca 300 g)
2 msk olja
Grön dipp
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 kruka krispsallad
2 tsk citronsaft
2 tsk olivolja
salt
peppar
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2340 KJ / 555 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stRiktigt gott tog bulgur istället för couscous hade det hemma. Dippen var väldigt god bra syra. Kommer att göra igen.
Marie
Helt i min smak Goda ävennatt frysa
Åsa
Det är väl inte Vego om det innehåller ägg. Skruv ut vad som menas, antingen vegetariskt eller vegansk.
René
Hej René! Vego är ett samlingsbegrepp vi använder för en växtbaserad kost och produkter där ibland mjölk och/eller ägg kan ingå. Hoppas det var svar på din fråga. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Älskar detta, tog ett ägg mindre eftersom smeten blir för lös annars
Irene
Otroligt gott,både biffar och dipp! Det enda negativa är att jag inte hade detta recept i somras när jag hade mängder med zucchini. Godaste zucchinibiffarna jag ätit!
Alexandra
Helt ok men smakade inte så mycket trots att jag lade i både lite fetaost, hackade oliver samt lök. Jag tillsatte även mer mjöl och klickade i smeten direkt i pannan, de blev fasta och bra! Nästa gång kommer jag tillsätta mer kryddor.
Anja
Nja, det är svårt att få biffar av den här typen att smaka så mycket. Det är väl bara parmesan som kan rädda smaken. Ganska lös smet och lite pyssligt. Inte dåligt men knappast repris. Körde potatis i ugn istället för att koka.
Henrik
Toppen, jättegott, ett recept som man kan anpassa olika, lite extra sting med chiliflakes för de som gillar det eller utan till barnen så blir de milda och dem äter med glädje
Madeleine
Mycket goda vegetatiska biffar. Smeten blir mycket tunn o jag fick klicka i smet med en större sked direkt i stekpannan. Där blev de fasta. Formen är inte det viktigaste. Också mycket god sås. Kan komma att bli en favorit. Åt detta tillsammans med havreris.
Monica